Yngve - fra barnehjemmet til LO-toppen

Yngve - fra barnehjemmet til LO-toppen.

Yngve - fra barnehjemmet til LO-toppen handler om tidligere LO-leder Yngve Hågensens liv. Han er gjennom tidene en av de fagforeningskjemper som har hatt mest innflytelse på samfunnsutviklingen i Norge. Nå skal livet hans gjenskapes på teaterscenen med Dennis Storhøi i hovedrollen. Han er kjent for det norske folk via et omfattende rolleregister innen både teater, TV og film.
Gjennom sine verv var Yngve Hågensen en sentral person i maktens korridorer, og det er mye dramatisk materiale å hente fra hans liv. Han hadde en tøff barndom, bodde flere år på barnehjem og under krigen måtte han flykte fra tyskernes bomber. Fra 1955 til 1969 var han papirarbeider ved Saugbrugsforeningen i Halden. Gjennom dette kom han inn i fagforeningsarbeid og ble etter hvert distriktssekretær, LO-sekretær og LO-leder. Hågensen var en markant og sterk LO-leder som ikke nølte med å være kritisk til Arbeiderpartiet om deres politikk gikk utover de fagorganiserte. I denne forestillingen opplever du viktig Norgeshistorie. Her får du innblikk bak kulissene i prosesser og resultater som ligger til grunn for det velferdssamfunn vi har i dagens Norge.
Forfatter Jens O Simensen har skrevet forestillingen som speiler den tidligere LO-lederens historie. Musikken lages av Svein Gundersen.  Det skal spilles totalt åtte forestillinger på like mange steder i Viken. Forestillingen produseres av åtte organisasjoner i arbeiderbevegelsen i Viken. Premiere vil være fredag 12. februar på Brygga Kultursal i Halden.

Praktisk info:

- Forestillingen varer ca 1 time og 20 minutter.

- Ihht smittevernregler trenger vi navn og telefonnummer på alle i publikum.

Produsentgruppa Teater Yngve Hågensen

v/ Arbeiderbevegelsens Kulturnettverk

i Østfold, Fredrikstad

"Arbeiderbevegelsens Historielag i Akershus"

er lokal medarrangør i Lillestrøm.